Ingediënten Check


Een goede huidverzorging valt of staat bij het thuisverzorgingsproduct; dat is de basis. Over een product kunnen we ons een aantal dingen afvragen.
Is het product geschikt voor het huidtype, bevat het goede en voldoende werkzame stoffen en doet het wat het moet doen?  Deze vragen dienen allen met `ja` te zijn beantwoord. Alleen dan kunnen professionele behandelingen daadwerkelijk het maximale resultaat behalen. Maar hoe weet u nu of u een juist product in handen heeft?

Hieronder volgen een aantal ingrediënten die helaas veelal worden gebruikt, maar die de huidconditie niet verbeteren;

Minerale Olie: is een verzamelnaam voor een mix van geraffineerde vloeibare koolwaterstoffen. Voorbeelden zijn petroleum, petroleum distillates en paraffinum liquidum. Ze worden op grote schaal toegepast in cosmetica als basis, omdat het goedkoop is. Minerale olie vormt een film over de huid, verstopt de poriën en blokkeert de vochthuishouding en de zuurstofcirculatie van de huid. Bovendien trekt minerale olie vuil aan dat blijft plakken op deze vette substantie. De huid droogt niet alleen uit, maar vervuilt tevens en kan daardoor mee-eters en acne ontwikkelen.

Lanolin(e): is een wasachtige uitscheiding van schapenwol en lijkt veel op het menselijk talg. Het wordt verkregen uit het waswater van schapenhaar. Buiten het feit dat lanoline een nare geur verspreidt en kleverig aanvoelt, is aangetoond dat het allergische reacties veroorzaakt bij mensen met een gevoelige huid.


Kruipolie (Isopropyl Myristate)
wordt veelvuldig toegepast in cosmetica.
Kan mee-eters en of contactallergie veroorzaken. Bovendien wordt de stof via de bloedbaan opgenomen en kan inwendig schade veroorzaken.


SD alcohol
:
is een harde alcohol en wordt gemaakt van ethyl alcohol. SD staat voor Special Denatured, wat betekent dat er stoffen aan toe zijn gevoegd die het ongeschikt maken voor consumptie. Echter wordt het veelvuldig gebruikt.

Parfum: Geurstoffen zijn een hoofdoorzaak van de toenemende allergiereacties door cosmetische producten.

Zo zijn er nog een hoop meer ingrediënten die de huid niet ten goede komen.
Waarom worden deze stoffen dan eigenlijk gebruikt als ze niet goed zijn voor onze huid? Het antwoord laat zich raden: ze zijn kostenbesparend, of ze maken het product aantrekkelijker (zoals parfum en kleurstof) zodat er meer van verkocht wordt.