Microdermabrasie


Microdermabrasie betekend letterlijk het “afslijpen van de huid” en is een mechanische peeling waarbij de bovenste huidlaag op een pijnloze manier wordt verwijderd.

 

Het verwijderen van de bovenste huidlaag stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen in de onderste cellaag. Deze cellen verplaatsen zich vervolgens naar de bovenste lagen en
vervangen geleidelijk het oude beschadigde weefsel.

 

Het voordeel van een mechanische peeling is dat de diepte en de werking van de peeling zeer nauwkeurig bepaald kan worden en per behandeld gebied aangepast kan worden. Vanwege deze nauwkeurigheid is een microdermabrasie behandeling uitermate geschikt voor de behandeling van littekens en pigmentvlekken. Microdermabrasie is dus uitstekend geschikt voor huidverjonging en huidverbetering.

 

 

Microdermabrasie voor huidverjonging en huidverbetering!

Een gezonde, jonge huid vernieuwt zich iedere 30 dagen. Dit houdt de huid fris en sterk. Maar naarmate we ouder worden, wordt dit proces vertraagd. De huid vernieuwt zich minder snel en wordt futloos en dof. Rimpels ontstaan, littekens blijven zichtbaar en huidbeschadigingen genezen moeilijker.
De huid kan dan wel wat hulp gebruiken.
Een microdermabrasie-gezichtsbehandeling kan de juiste behandeling zijn
om de huid een echte oppepper te geven!


Wat kun je behandelen met microdermabrasie?

De behandeling is voor bijna iedereen geschikt. Bij bepaalde indicaties (bijv. huidontstekingen) mag je deze behandeling niet ondergaan. Tijdens een intake komt dit uiteraard aan bod. De behandeling kan worden ingezet voor het aanpakken van onder meer de volgende huidproblemen:

 

       - Pigment en/of ouderdomsvlekken

- (Acné) littekens

- Fijne lijntjes of ondiepe rimpels

- Vergrote poriën en een vette huid

 - Futloze, droge huid

- Vale, doffe huid (rokershuid)


Wanneer kunnen we niet behandelen met microdermabrasie?
Helaas zijn er ook een aantal contra indicaties voor een behandeling met microdermabrasie:

- Psoriasis
- Huidkanker (1 jaar kankervrij)
- Rosacea
- Onstabiele diabetes
- Actieve eczeem of acné
- Dermatitis (ontsteking van de huid)
- Vitamine A medicatie (roaccutane)


Wij sluiten de microdermabrasie behandeling altijd af met het
insluizen van effectieve stoffen door middel van ultrasone geluidsgolven met het ultrasound apparaat.

 

 

Ultrasound

Ultrasound zorgt voor hoog frequente mechanische pulsen waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd, huidspieren worden versterkt en voedende werkstoffen dieper kunnen doordringen in de huid.

Een ultrasound behandeling zorgt ervoor dat de cellen in beweging worden gebracht. Doordat de cellen in beweging komen komt er ruimte tussen de cellen waardoor vervolgens het serum dat word ingesluisd tussen de cellen komt te liggen en zich om de cel heen sluit.

De micro-massage methode wekt door middel van ultrageluid frequentie een hitte energie op in het lichaam met de volgende indicaties:
- de huid wordt gestimuleerd en de stofwisseling gaat sneller werken
- doorstroming van het bloed en lymfevocht verbeterd
- de dieper liggende cellen worden geactiveerd
- collageen aanmaak wordt gestimuleerd en het afweersysteem wordt verbeterd door de actieve stofwisseling


De ultrasound kan niet gebruikt worden bij mensen:
- Met een pacemaker
- Geïmplanteerde hartdefibrilator
- Tijdens zwangerschap
- Met metalen implantaten in het gebied van de doorloop van de elektrische stroom

 

 

 

Na de behandeling:

Na de behandeling kan de huid iets trekkering en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Het is belangrijk om uw huid met extra zorg te behandelen. De huid is verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf.

-Voorkom blootstelling aan zonlicht na de behandeling. Bescherm uw huid daarom tot minimaal 10 dagen na de behandeling met een sunblock factor 30-50. Dit geldt ook in de winter; uw huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt waardoor u gevoeliger wordt voor het ontwikkelen van pigmentverschuivingen in de huid. 

- Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling.

- Indien de huid diep behandeld is, moet u uw huid behandelen als een schaafwond. Wanneer er korstjes ontstaan na de behandeling mag u hier niet aan krabben, dit verhoogt de kans op een litteken.

- Tot 5 dagen na de behandeling dient u warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank, sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden.

Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling
in kuurverband (1x in de 14 dagen) toe te passen.


Afhankelijk van het te behandelen huidtype en het doel van de kuur kan het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen worden vaak pas na 6 tot 10 behandelingen zichtbaar.